måndag 7 november 2011

Saker som aldrig händer- Johanna Lidbäck!


Detta är en bok om sånt som aldrig händer, men som ändå händer. Andreas har precis flyttat till sin pappa på landet, ett hus som han inte har bott i på många år, sedan skilsmässan. Hans mamma som han bott med sen hans föräldrar skiljdes har fått jobb i Stockholm och bestämt sig för att flytta dit, också en sån grej som aldrig händer!

Andreas går sista året på gymnasiet. Det gör Hanna också, hans tjej. De har varit tillsammans nästan ett år. Men Hanna har börjat bete sig konstigt, Andreas kan inte riktigt sätta fingret på det men något känns fel. Det visar sig bero på en sån där sak som aldrig ska hända, och alla verkar ha vetat om det utom Andreas, till och med hans kompisgäng! Hur hanterar man en sån sak, sånt som inte ska hända!

Granne med Andreas bor Erik. De har varit kompisar nästan hela sin uppväxt, men sen skilsmässan har de glidit isär. Saker som aldrig händer.

Andreas känner sig nästan vuxen men vet inte hur han ska tackla alla situationer i sitt liv. Ska man prata och reda ut saker och ting och sen gå vidare åt olika håll, inte prata ut utan bara ignorera? Eller prata ut och försöka fixa relationerna i sitt liv?

Hur ska man ta sig ut trixiga situationer i livet utan att känna sig som en förlorare? Johanna Lindbäck tar upp sånt där som inträffar i livet och reder ut hur man kan hantera det, och hon gör det bra!

Klicka på bokomslaget för att reservera ditt exemplan på biblioteket!

/Robert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar