torsdag 17 november 2011

Lilla Darling- Johanna Nilsson!


I romanen Lilla Darling skildras Jerry, eller Jeremia som han religöra föräldrar kallar honom. Själv kallar han sig sorgöga, ett namn han synliggör genom mörk svart kajal.

Kompisen Adams tjej Sussie är inte den enda som tror att han är bög. Svartsjuk iakttar hon Adam och Jerrys vänskap, men Jerry är inte homosexuell. Han är sorgöga, och han längtar i hemlighet efter att ta kontakt med skolans mest utlevande tjej, Diana, eller Lilla Darling som Jerry kallar henne. Jerry känner på sig att hon egentligen är skör, bakom sin partyfasad bär på något som påminner om honom.
Men hur ska han våga ta kontakt? En chat i skolans datorsalar ger honom möjligheten att vara anonym, där vågar han plocka fram sina känslor.

Lilla Darling är både en passionshistoria som komma-ut-som-människa-roman. Det är svårt att visa upp sig som den man verkligen är, vara den man är. Vid sidan av Jerrys sökande skildras Adams mörka stumhet och arga Sussies svaghet, även Jerrys föräldrars kamp för att hålla ihop ett äktenskap och sin tro på gud.

Detta är en bok med mycket känslor, närhet och avstånd. Lilla Darling är en liten bok med en mycket stor mänsklig insikt.

Klicka på boken för att reservera ditt exemplar av boken på biblioteket!

/Robert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar